Om os

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Nogle af de hyppigste spørgsmål er forsøgt besvaret herunder:

  • Hvilke typer smerter behandles hos EpicNordic?
  • Hvad skal man gøre inden fremmøde?
  • Kan EpicNordic udføre medicinsk smertebehandling?
Hvilke typer smerter behandles hos EpicNordic?
  • Interventionelt: Kroniske neuropatiske smerter (se “Kroniske smerter”)
  • Interventionelt: Lænderyg smerter udspringende fra sacroiliacaleddet (SI-leddet)
  • Interventionelt: Nogle tilfælde af smerter fra bevægeapparat, særligt fra knæ og ankel
  • Medicinsk: Alle akutte og kroniske smertetilstande

Uddybning:
Hos EpicNordic kombinerer vi specialkompetencer i ultralydsvisualisering af nerver med de nyeste interventionelle metoder til længerevarende blokade af smertesignaler.
Det vil sige, at forudsætningen for interventionel behandling er, at smerten formidles af enkelte identificerbare og ultralydsvisualiserbare nerver, hvor signalet kan blokeres eller moduleres.
Det er primært neuropatiske smerter, som vi behandler interventionelt. Dette skyldes, at de interventionelle behandlinger har selektiv effekt overfor neuropatiske smerter (botulinumtoksin og neuromodulation) eller er forbeholdt rene sensoriske nerver (cryoneurolyse). Sidstnævnte krav er hyppigst gældende ved neuropatiske smerter udløst af traume, f.eks. kirurgi.

I enkelte tilfælde formidles også ledsmerter via rene sensoriske nerver uden neuropati. Dette kan gøre sig gældende f.eks. ved knæ og ankelsmerter. I denne situation kan det være muligt at behandle denne type smerter med cryoneurolyse.

I dette felt, hvor vi arbejder med ultralyd og blokader, opstår af og til muligheder for at behandle andre smerterårsager. Dette er tilfældet med rygsmerter udspringende fra sacroiliaca-leddet (SI-leddet). Binyrebarkhormon har en smertelindrende effekt på disse ikke-neuropatiske smertert. Injektioner anlagt blindt eller vejledt udelukkende af gennemlysning (røntgen) har en stor fejlrate. EpicNordic anlægger alle blokader vejledt af real-time ultralyd, og vi har specialist- samt forsknings-erfaring med behandling af rygsmerter udspringende fra SI-leddet, som er en, ofte uerkendt, årsag til rygsmerter hos 15-25%.

Hvad skal man gøre inden fremmøde?

Den diagnostiske undersøgelse kan gennemføres uden forberedende tiltag. Så snart den diagnostiske undersøgelse har klarlagt smerteårsagen kan vi påbegynde behandlingen.

Kan EpicNordic udføre medicinsk smertebehandling?

EpicNordic har tilknyttet en specialist i medicinsk smertebehandling. Vi kan derfor sikre tilstrækkelig og kvalificeret medicinsk smertebehandling til smertepatienter, hvor interventionel behandling ikke er mulig, eller hvor medicinsk smertebehandling foretrækkes.

Logo Footer
Hermodsvej 22, AarhusAdresse 5388 6272 / 5389 6272Kontakt telefonisk

Copyright by EpicNordic 2024. All rights reserved.