Om os

Om EpicNordic smerteklinik

EpicNordic er en interventionel og medicinsk smerteklinik i Aarhus

EpicNordic


Baggrund for EpicNordic smerteklinik

EpicNordic åbner i september/oktober 2024 som privatklinik i Aarhus. Klinikken er en højt specialiseret interventionel smerteklinik, som også tilbyder højt specialiseret medicinsk smertebehandling.
EpicNordic har specialfunktion i behandling af neuropatiske smerter. Hvis du er i tvivl om hvad neuropatiske smerter er, så kan du læse mere under kroniske smerter .
Desuden behandler vi bl.a. sacro-iliaca-leds (SI-leds) dysfunktion, som er en hyppig og meget overset årsag til kroniske lænde-ryg smerter. Det anslås at 15-25% af nedre rygsmerter skyldes SI-leds dysfunktion, hvilket er en overset årsag til smerterne.

EpicNordic smerteklinik er en naturlig udløber af vores arbejde siden 2020 med opstart af Nerveskadeklinikken på Aarhus Universitetshospital. Nerveskadeklinikken vil fortsætte, og i dette regi vil vi fortsat udføre en del af den behandling, som udføres hos EpicNordic. Desuden er Nerveskadeklinikken rammen om vores klinisk forskning

Neuropatiske smerter er en hyppig årsag til kroniske smerter, og mange neuropatiske smertertilstande opstår i efterforløbet af de kirurgiske procedurer på sygehusene, såvel som efter traumer og fald. Nerveskadeklinikken en af de eneste hospitalsafdelinger i Danmark, som diagnostiserer og behandler neuropatiske smertetilstande interventionelt, dvs. gennemfører en specifik diagnosticering og behandler smerterne ved en minimal invasiv procedure, såkaldet interventionel behandling.
Mange smertepatienter er afsluttets efter forsøgt kirurgi eller medicinsk smertebehandling uden den ønskede effekt. Ofte kan vi med interventionel behandling hjælpe disse mennesker.
Ingen mennesker skal have invaliderende smerter, hvor dette kan undgås. Vi oplever at mange mennesker har unødige smerter, som kan behandles med den rette interventionelle metode.

Desværre er der mange mennesker med utilstrækkeligt behandlede kroniske smerter, hvor interventionel smertebehandling vil kunne hjælpe.
Vi ser et behov for at udvide tilbuddet af behandlingmuligheder, hvilket er årsagen til at vi åbner EpicNordic som privatklinik.

Behandlingen og erfaringen hos EpicNordic  smerteklinik bygger på en ekstensiv forskningportefølje. Det bærende princip er, at kvalificeret behandling grundlægges i international videnskablig forskning, som vi har bidraget til genenm to årtier, bl.a. med flere ph.d forløb med fokus på ultralydsvejledt genkendelse af nerver og nerveforløb til smertebehandling.

Erfaringer fra smertebehandlingen

Arbejdet med interventionel smertebehandling har bl.a. givet følgende erfaringer:

  • Mange kroniske smertepatienter er enten aldrig diagnosticeret korrekt med neuropatiske smerter, eller er aldrig blevet henvist til interventionel diagnosticering og behandling.
  • Mange kroniske smertepatienter er afsluttet fra smerteklinikker efter forsøg på medicinsk behandling, uden at henvisning til interventionel behandling har været overvejet.
  • Medicinsk smertebehandling, som ikke gennemføres metodologisk og kvalificeret, stoppes ofte grunde manglende effekt eller uacceptable bivirkninger.
  • Smerteintensiteten hos patienterne er høj og invaliderende (smertescore 8 i genenmsnit, på en skala fra 0-10) ved aktivitet.
  • Den genenmsnitlige varigheden af smerterne inden kontakt til interventionel behandling er 4,1 år (spredning: 3 måneder – 25 år)
  • Ca, 20% får eller har fået morfin eller opioid-præparater for smerterne.
  • 23 % har fået ét eller flere kirurgiske indgreb i et forsøg på at lindre smerterne. Ved neuropatiske smerter kan kirurgi, rettet mod bevægappartet (hofte, knæ, ryg mv.), ALDRIG afhjælpe smerterne. Kirurgi vil kun øge risikoen for yderlig nerveskade og forværring af smerterne. Dvs. at 100 % af disse tilfælde har i bedste fald været unødige, og i værste fald medført ny nerveskade.

 

Visioner for EpicNordic smerteklinik

Vores videnskablige forankring samt erfaring med inteventionel smertebehandling danner grundlag for følgende visioner for behandlingen i EpicNordic: smerteklinik

  • Neuropatiske smerter skal diagnostiseres for at sikre optimal behandling og undgå unødig kirurgi.
  • Interventionel behandling skal forsøges, hvor der er videnskabligt grundlag for at forvente effekt.
  • Specialiserede klinikker til interventionel diagnostisering og behandling af neuropatiske smerter burde eksistere på alle sygehuse, hvor kirurgi udføres, da kirurgi pålideligt producere patienter med neuropatiske smerter.
  • EpicNordic vil arbejde for udbredelse af viden om interventionel behandling, bl.a. gennem information til sundhedsfaglige på denne hjemmeside og afholdelse af kurser.

 

Da interventionel smertebehandling ikke er mulig i alle tilfælde af kroniske smerter, er farmakologisk behandling ofte en nødvendighed, og somme tider at foretrække.
Derfor ønsker tEpicNordic også at tilbyde medicinsk, farmakologisk smertebehandling fra vores eksperter på området.

 

 

Thomas Dahl Nielsen               Thomas Fichtner Bendtsen

Logo small


Logo Footer
Hermodsvej 22, AarhusAdresse 5388 6272 / 5389 6272Kontakt telefonisk

Copyright by EpicNordic 2024. All rights reserved.